Fejlesztői társasjátékokhoz írt szabálykönyvek formai elemzése

Ellenőrizd le, az általad készített saját társasjáték szabálykönyvében nincs-e formai hiányosság, és milyen lehetőségek kínálkoznak a jobbá tételére!

Az online szabályellenőrző szolgáltatás leírása

szabálykönyvek elemzése kabala

Mire szolgál?

Ebben a minden játékfejlesztő számára elérhető, online tesztünkben leellenőrizheted, hogy egy kiadó, vásárló vagy olvasó várhatóan mennyire tartaná jónak a szabálykönyved formai szempontból, és a szabálykönyved mennyire felel meg a szokásos normáknak.

A teszteléséhez nem kell a részünkre elküldened semmit, csupán ellenőrző kérdéseket fogunk feltenni a játékod szabálykönyvével kapcsolatban, amelyekre válaszolnod kell. A program ezek alapján fogja pontozni a szabálykönyv feltételezett készültségi szintjét, és megmutatja, hol kínálkozik lehetőség a fejlesztésre.

Mikor használd?

Ha valamilyen formában publikálni akarod a társasjátékod szabálykönyvét. Gondolunk itt arra, mielőtt felkeresnél egy kiadót a játékoddal, vagy ha a játékodat saját, közösségi finanszírozású vagy print&play kiadásban ki akarod adni.

Mikor ne használd?

Ha még nincs olyan állapotban a játékod, hogy elküldhető lenne kiadónak tesztelésre, vagy alkalmas lenne saját kiadásra. A szabálykönyvet érdemes csak akkor elkezdened véglegesíteni, ha a játékod szabályai már csak minimális mértékben változnak.

Hogyan használd?

A kérdésekre a saját érdekedben őszintén válaszolj! Nem várjuk el, hogy mindenből az elsőre talán legkívánatosabbnak tűnő változatot válaszd (pl. tele van grafikai díszítőelemekkel a szabálykönyvem). Ami azt illeti, mi is azt tartjuk kívánatosnak, ha csak annyi munkát fordítasz a szabálykönyv kidolgozására, amennyit az adott helyzet megérdemel.

A teszt eredménye attól függően, hogy mi a terved a szabálykönyvvel kapcsolatban (saját kiadású játék / kiadó részére elküldés / print&play) változhat!

Miért érdemes őszintének lenned?

Mert a szabályellenőrző szolgáltatás egy lehetőség, hogy a társasjátékod szabálykönyvének jobbá tételéhez, ha szükséges, tanácsokat kapj.

Miért a szabálykönyv aktuális állapota alapján válaszolj a kérdésekre?

A saját érdeked miatt. A teszt segítségével megtudhatod, hogy a szabálykönyved jelenleg milyen állapotban van. Majd legfeljebb, amikor az értékelő szöveget olvasod, egyetértően bólogatsz, hogy igen, ez egy olyan hiányosság, aminek a kezelése általad is tervbe van/volt véve.

A használat feltételei

Alapadatok

Az itt megadott adatok jelentősen befolyásolják a szabálykönyvvel kapcsolatos értékelést.

perc
perc

Adatok az elemzéshez

Abban az esetben, ha nincs pontosan olyan válasz, ami a szabálykönyvedre illene, a tényleges állapothoz legközelebb eső opciót válaszd ki.

karakter
szó

Az adatok elemzése folyamatban van...